Erste Woche!Efter en kortare första vecka på plats i Bückeburg är vi nu hemma på påsklov. Det känns därför som att det är på sin plats att redogöra för några av de oerhört många intryck som kastats mot oss de senaste fyra dagarna.

Efter en introduktion och lite käk i måndagskväll drog det hela igång på tisdagen. Efter ett kortare välkommnande och genomgång så sparkade de första lektionerna igång på tisdagseftermiddagen. Det är väldigt mycket nya intryck, så det är svårt för oss att uttala oss med precision ännu om allt vi upplever. Om några vecor kommer vi ha kommit in i lunken och kan kanske enklare beskriva vår tillvaro. Men visst känns det bra att ha kommit igång! Tempot är högt från början och det ska tydligen bli värre så nu gäller det att stålsätta sig!

Nåväl:


* Allt sker på engelska, vilket ställer ytterliggare krav på oss än vad den rena studiebelastningen innebär. Som tur är så är vi i den svenska kontingenten relativt välsmorda i det engelska språket, så vi har ännu inte upplevt språkbytet från svensk som något begränsande.
Dessutom blir ju munlädret bättre och bättre för varje dag som går. Några av oss har redan visat tecken på att börja tänka på engelska, vilket borde ses som positivt även om man kanske skrämmer sig själv ibland med ofrivilligt språkbyte! ;-)

*
Kulturkrockar är oundvikliga och dyker upp överallt. Framförallt inom mat- och utbildningsområdena. Det gäller att passa sig för den kontinentala vanan att doppa saker och ting i socker och frityr, man bör också se till att komplettera sin "middag" med lite extra för magen. En tysk middag motsvarar inte riktigt en svensk!

* Omfattningen och storleken på organisationen är också något som ibland slår oss. Att komma från ett mindre land som Sverige och vara en del av den tyska utbildningsorganisationen sätter verkligen saker och ting i perspektiv. Bara en sådan sak att antalet utexaminerade helikopterkadetter kan överstiga 100 individer om året och att man konstant ser och hör olika helikoptertyper i luften kring basen gör upplevelsen än mer intressant.

* Det är skönt med det helikopterfokus som man upplever redan efter 4 dagar på plats. Här är helikopterfrågan och allt som kretsar kring dess utveckling och förmåga det som styr. Det upplevs som oerhört inspirerande för oss svenskar. Att äntligen komma till ett ställe där allting styr mot helikopterverksamhet!


Snart är det dags att ta sig ner igen för en ny vecka. Håll ögonen och datorskärmarna öppna för nästa rapport från oss kadetter nere på kontinenten!

Tschüß!¨

/Helikopterkadetterna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0