Examen - Skolstart


För en månad sedan tog vi så äntligen examen på tyska arméflygskolan i Bückeburg!

Sedan semestern inleddes efter examen har det inte blivit något inlägg. Semester är semester. Men nu är det snart dags för oss att köra igång igen på Flygskolan i Linköping, och för våra yngrekullare att fortsätta nere i Tyskland, så here goes:

Examensdagen, torsdagen den 7:e juli, inleddes på morgonen med öppet hus på basen där vi kunde visa runt våra nära och kära som hade rest ner för vår skull. Det bjöds på simulatorflygning, prov av flyghjälm med monterade NVG och även en static display på vår EC135-platta, där ett antal helikoptrar ur det tyska arméflyget kunde bevittnas på nära håll, både utifrån och innifrån. Möjligheterna att se helikoptrar på nära håll och provflyga simulatorn uppskattades av både anhöriga och elever!

Vid lunchtid bar det av till stadens helikoptermuseum, där ceremonin hölls i den nybyggda delen. En mycket bra inramning med en BO-105 hängandes upp och ned ovanför våra huvuden...!

Examensceremonin genomfördes som sig bör med nationalsånger, tal av chefer av olika dignitet och nationalitet och utdelande av vingar och tillhörande examensbevis. Dessutom visade det sig att en av oss svenskar hade utsetts till kursetta, vilket hela klassen var eniga om var välförtjänt. Han har verkligen förtjänat utmärkelsen och det är roligt att fortsätta leverera i den obrutna traditionen med svensk kursetta!

Mer finns att läsa och fler bilder finns på Flygvapenbloggen, i ett inlägg av vår svenska kontingentschef på plats!

Svensk elev visar den välbekannta EC-135-simulatorn för stolt mamma.

NH-90 var en av helikoptrarna som stod uppställd på "flight line".

Giganten CH-53 likaså.

Våra instruktörer gratulerar oss till våra nytilldelade vingar!

Under examensdagens kväll följde en mer informell grill-buffé med efterföljande fest. En mycket rolig och välförtjänt dag fick ett sent men oundvikligt slut och det var med en glad men lite märklig känsla vi begav oss iväg norrut längs autobahn dagen därpå.

Undrar när man besöker Bückeburg nästa gång?


-------------------------------------


Om mindre än en vecka fortsätter vår utbildning på Flygskolan belägen på Malmen utanför Linköping. Vi är riktigt taggade på att få fortsätta i svensk regi och vår ambition är att blogga även under vår fortsatta utbildning.

Tanken är även att våra yngrekullar ska bli en del av den här bloggen, vilket innebär att flera kullar kommer skriva inlägg parallellt med varandra på denna blogg. Det ska bli kul att vidga bloggens syfte från vår kull till samtlig GHU(och på sikt GTU)-verksamhet på våra skolor!

Välkommna GHU 111 och 112!

Bakom pennan

/GHU 101

RSS 2.0