Välkommen till vår verklighet!Samtidigt som Försvarsmakten drar igång sin nya reklamkampanj för rekryteringen av nya soldater och sjömän, så tycker vi i GHU101 att det vore lämpligt att slänga upp lite bilder från våra två veckor i Kaufbeuren och de tyska alperna!

Kaufbeuren är en by i södra Tyskland, där är en teknisk skola för Luftwaffe är belägen. Under två veckor i februari/mars befann vi oss på "FOB KAUFI" för att bedriva grundläggande utbildning avseende flygning i bergsterräng. 10 flygtimmar skulle betas av under 2 veckors tid. Tyvärr var vädret som vanligt emot oss, vilket innebar att vi i snitt fick ihop ungefär strax under 7 timmar per elev.

Mycket i vår utbildning så här långt är svårt, krävande och påfrestande. Vi har erfarit att det inte alltid är en dans på rosor att genomgå GHU i den tyska armén. Det kräver sin man/kvinna, helt enkelt.

Men ibland glimtar det till lite extra i vår tyska vardag, ibland får vi uppleva saker och ting som många bara kan drömma om. Våra veckor i Kaufbeuren innehöll några av dessa glimtar:

Första skymten av Alperna. Vi bryter upp genom dimmslöjarna vid marken och i fjärran tornar bergen upp sig.

På vägen in mellan bergen var landskapet snötäckt och sjöarna som skulle användas som riktmärken var frusna. Många bilder talar för sig själva, det här är en av dem.

Ett antal bergsryggar följer på varandra, Österrike är inte långt borta.

Allt eftersom vi tog oss högre och högre upp minskade trädbeståndet.

Vid bergsflygning är det av stor vikt att känna av vindförhållanden och luftmassornas rörelse. För att göra detta måste man gå nära bergssidorna.

Naturen bjöd ändå på en hel del variationer i sin enkelhet. Här en bergstopp som har ett lite annorlunda utseende.

Zugspitze, Tysklands högsta berg. Inga konstigheter.

Pistsystem i anslutning till Zugspitze. Vi passade på att gå ner på lägre höjd över nedfarterna och hälsa på skidåkarna som verkade trivas ypperligt i det fina vädret!

Här gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun. Man måste se till att man har snorkoll på vind och väder om man vill passera igenom här, eller för den delen landa. Annars kan det bli väldigt otrevligt, väldigt snabbt!

8262:an har landat på en liten platå. Rakt bakom fotografen stupar terrängen så gott som lodrätt ner till en liten alpby. Hur djupt? 3000+ fot.

En sån där bild som egentligen visar väldigt lite men som man inte kan låta bli att lägga upp. Lite romantik-myto-varning behövs alltid!

Onämnd Stockholmare behövde tydligen gå ut och sträcka lite på sina storstadsben...


Vi hoppas att bilderna har varit till belåtenhet! Eventuellt kanske vi kan ladda upp några filmer framöver, men just nu är det inte riktigt görligt på grund av begränsningar i det mobila internetuppkopplingens uppladdningskapacitet.

Nu har vi sedan en vecka tillbaka gått in i utbildningens slutliga fas. IFR-fasen, 4 månader lång, där vi ska lära oss att flyga vår helikopter med de särskilda navigations och flyginstrument vi har att tillgå, vilket möjliggör flygning i moln, i dåliga sikt- och väderförhållanden, osv.

Men mer om det i ett senare inlägg, för nu måste vi avsluta här. Imorgon börjar simulatorpasset 0610, vilket innebär uppstigning strax innan 0500...

Abend!

/GHU 101

RSS 2.0