".....It´s boring, because it´s so easy"
Nu har drygt halva tiden på den studietunga teoridelen avlöpt för oss svenskar här nere i Tyskland. Det känns mycket bra och snart kanske man kan skönja ett ljus i teoritunneln. Men först är det ännu ett gäng pappershögar och tentor som skall avverkas.

Såhär efter halva Basic Academics kan samtliga i den svenska kontingenten stoltsera med mycket goda resultat i de fyra tentor som har skrivits i ämnena Aerodynamics, Avionics och Aviation English. Det känns oerhört bra att det hittills har funkat med vårat studieupplägg och sättet vi har pluggat på inför tentorna. Enskilda studier med dagliga(kvällsliga?) samlingar för att sammanfatta och diskutera dagens kunskapsflöde. Något vi kommer fortsätta att finslipa på ända in i kaklet!

Nu har tre ytterliggare ämnen kommit igång på allvar. Engineering, Air Law och Meteorology. Dessutom skall Voice Procedures startas igång inom kort. Det är fyra tunga ämnen som kommer att kräva att vi håller ett minst lika högt inlärningstempo som tidigare, så det är bara för oss att fortsätta på samma inslagna bana och hoppas på att vi en dag i sommar lyckas klämma oss in i förarstolen på EC-135:an.

Då kommer troligtvis alla timmars studiesvett kännas som väl spenderad tid!


Låt oss avsluta denna "halvtidsvila" med att citera vår kära lärare i Aerodynamics, efter att för femte gången ha försökt göra det begripligt för oss vilka effekter som "excessively high speeds" har på rotorbladen;

".....It´s boring, because it´s so easy!"Tag!

/Helikopterkadetterna


PS:

Förhoppningsvis kommer vi snart att kunna bjuda er på en liten bildserie för att beskriva en typisk dag under Basic Academics för er. Det hänger helt enkelt på att någon av oss skall ta sig i kragen och ta lite bildbevis!

DS.

RSS 2.0