Kortare uppdatering!

I syfte att inläggstorkan här nere ifrån den tyska arméflygskolan inte ska bli alltför långvarig kommer här en kortare uppdatering om vad som händer hos oss just nu.

För ungefär 4 veckor sedan lämnade vi alltså simulatorerna och är nu i slutfasen av skedet med riktig flygning. Snart är det därför dags för check-flights, ungefär som uppkörningen när man tar körkort. Klarar man inte den så har man en chans till, går inte det vägen så åker man ut. Så vi går alla och mår bra av att flyga på riktigt, samtidigt som det är lite nervöst inför checken.
 
Det vi övar på är olika sorters landningar och starter. Vanliga som liknar flygplanslandningar/-starter, mer branta som känns och ser ut mer som "riktiga" helikopterlandningar/-starter och flacka landningar/starter som används när man är tungt lastad eller befinner sig på hög höjd/i varmt klimat. Dessutom lär vi oss så "enkla" saker som att hålla rätt höjd, fart och kurs, samt övar på olika nödprocedurer att utföra om system skulle gå sönder eller ge vika.

Utöver flygningen har vi fortsatt teoriutbildning med tillhörande tentor, ungefär som under det inledande teoriskedet, men mer inriktat mot den helikoptertyp, EC-135, som vi flyger (Samma sorts helikopter som polisen och ambulansflyget använder där hemma!). Två tentor är redan skrivna och godkända för samtliga, vilket är oerhört skönt. En del utav teorin är lite utav en repetition, men även nya ämnen såsom Navigation har tillkommit!
 
Det är mycket att ta in, och ibland kan det kännas som att man under långa perioder går med en ganska vällastad mental ryggsäck på axlarna. Men det är fruktansvärt kul att flyga helikopter!

Tyvärr har en IP-brist och det tyska vädret spökat för oss de senaste veckorna, vilket har inneburit att en hel del flygpass ställts in och planeringen blir mer och mer lidande ju större del av buffertveckorna som blir uppätna. Då gäller det att hålla humöret uppe och hitta andra saker att sysselsätta sig med, såsom träning, plugg och flygförberedelser, men även kaffedrickande, youtubande och filmtittande.

Imorgon tar vår äldrekull examen från skolan och flyttar hem till Malmen i Linköping för fortsatt utbildning. Det är både kul och motiverande att se nån form av belöning för mödan och ett ljus i tunneln, men samtidigt tråkigt att många svenska vänner nu lämnar oss här nere. Det kommer att bli lite ensammare här nere nu, tills yngrekullen roterar ner nästa år.

Trevlig helg!

/GHU101


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0