GHU-0

Innan vi kan ge oss av mot Tyskland och Bückeburg, där själva flygutbildningen hålls, så har vi genomfört en förberedande utbildning som kallas GHU-0. Det är den första av tre GHU-skeden (som delas upp i GHU-0, GHU-1, GHU-2, där 1 är Tyskland och 2 är den "försvenskande" utbildningen efter Tyskland) och syftar till att starta igång vår ingång i Helikoptersystemet.

Under GHU-0 har vi vistats på Malmen och FlygS, där vi blev introducerade till Helikopterflottiljens organisation, vi har genomförde en årlig flygläkarundersökning och andra mindre utbildningspaket, såsom HLR-utbildning, osv. Efter Malmen spenderade vi en vecka på Luftstridsskolan i Uppsala, där vi kickstartade igång den engelsktalande delen av vår hjärnor med en intensivkurs i flygengelska. Det var mycket uppskattat eftersom vi kommer att gå en utbildning i Tyskland som kommer att genomföras helt på engelska. 

Under vår sista vecka på GHU-0 delade vi vår tid mellan Ronneby/Karlskrona och Esbjerg i Danmark, där vi genomgick HUET. Det var en riktigt bra utbildning som gav många viktiga lärdomar som vi förhoppningsvis aldrig kommer att behöva använda!

Och efter tre veckors ledighet håller vi nu på att packa det sista i våra resväskor. Nästa vecka bär det av till Tyskland, nästa vecka sparkar vi igång den efterlängtade utbildningen som förhoppningsvis på sikt kommer leda oss till Vingarna!

På återseende!

/Helikopterkadetterna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0