Tentamen, numero uno!Oj, vad det var skönt att få komma hem till vårt kära hemland efter tre veckor här nere. Även om det bara i realiteten rörde sig om ~36 timmar effektiv "hemmatid" så var det verkligen behövligt. Att komma hem till vänner och familj kan liknas vid att släppa på en tryckventil, att få lätta lite på trycket och tänka på andra saker än allt det som uppfyller ens liv här nere. Därför anlände vi till basen i söndagskväll med nyladdade batterier, redo att ta itu med kommande vecka!
Imorgon är det första tentan som gäller. Det gäller ämnet "Avionics" och innefattar alla elektriska- hydrauliska-,  och mekaniska, mätare, instrument och dylikt som går att finna på en helikopter. Dessa skall vi kunna ner på detaljnivå och dessutom sätta in i större sammanhang, så det har krävt en hel del studietimmar, kaffe och frågestunder för att få alla detaljer och benämningar att fästa i hjärnbanken. Särskilt då vi studerar fler ämnen parallellt, såsom nämnts i tidigare inlägg!

Alla känner hur som helst att det ska bli "skönt" att faktiskt få skriva av sig sin första tenta och kanske få lägga ett ämne till arkivet, för att kunna ta sig an nästa, i vår gemensamma strävan efter möjligheten för oss att få påbörja Basic Helicopter Training till sommaren.

Trots att det under de inledande veckorna verkligen var en anpassningsperiod för oss alla till allt nytt här nere, inte minst studietempot och -kraven, så känns det nu mer och mer som att det här håller på att bli en vardag. Och det känns väldigt skönt.


Nu kör vi!

/Helikopterkadetterna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0