Dynamic Lift, Form Drag, Three Phase AC-Voltage, METAR and Longerons!

Nu har vi verkligen kommit igång och första tentan är bara 16 dagar borta!

Just nu läser vi fyra ämnen parallellt och hittills är det stor tyngdpunkt på Aviation English, dvs. Flygengelska. Här lär vi oss fraser, fackuttryck och det är egentligen en övergripande kurs som håller jämn fart med övriga kurser och fungerar som ett språkligt glidmedel för oss med hjärnor inställda på svenska eller tyska som modersmål. Ett ämne som uppskattas av oss alla!

Utöver flygengelskan så har vi lektioner i Avionics(flyginstrument, ellära, osv.), Aerodynamics(Varför flyger helikoptrar, hur ser luftströmmen ut över ett rotorblad? osv.) och Meteorology(väderrapportsystem, varm- och kallfronter, molnbildning, osv.). Om några veckor kör vi dessutom igång med Voice Procedures(Flygradiotabulatur, osv) och Air Law(Lufträtt). Kanske finns det plats för lite fritid(eller i alla fall egen träning) också?

Den senaste helgen stannade vi kvar i Bückeburg för att lära känna staden och vad som finns att finna i området! Helgen började på fredag eftermiddag med öppnande av internetabbonnemang, vilket innebär att vi numera har kontakt med omvärlden här nere. Oerhört skönt!
Lördagen inleddes med frukost inne i stan med Vår "Liasion Officer". En trevlig frukoststund som avslutades med att vi gavs ett antal frågor att besvara nästa dag, då det var fika och uppgiftsredovisning hemma hos vår LO och hans familj!

De flesta uppgifterna löstes ut med tragglande tyska, lite engelska och många glada miner. De glada minerna blev däremot något ansträngda när en av uppgifterna visade sig innebära en lättare bergsvandring som såg kortare ut på kartan än i verkligeheten... Men efter en välförtjänt vila och en lika välförtjänt vätskebalansering så var det inga konstigheter med det fortsatta uppgiftslösandet!

Lördagskvällen innebar grillning, tilltugg och skönt sällskap med våra äldrekullare som dessutom deltog i söndagens fika/uppgiftsredovisning. Det hela var mycket trevligt och det var en helg som gav en del lokalkännedom och kött på benen.

Kommande vecka fortsätter med full styrka och ser i stort ut likadan som förra veckan och egentligen alla andra veckor under "Basic Academics"(Plugg på lektionstid, plugg mellan lektionerna och plugg på kvällarna...). 

Förhoppningsvis har vi framöver möjlighet att med bild och text visa er hur en typisk dag under "Basic Academics" kan se ut!

Nu känns det som att det är dags för lite studiecirkel, Bundesheer-style!

'Tag!

/Helikopterkadetterna


Kommentarer
Postat av: Andreas

Mycket trevligt att läsa om er! Ta vara på MET-lektionerna, men betänk starkt innan ni vill ha vektorer in i ett TCU/CB-moln,, farligt även för helikoptrar. Lycka till så ses vi snarare än snart på någon TWR-freq i vårt långa land! /Bengan 215.qrzn

2010-04-12 @ 21:29:28
Postat av: Helikopterkadetterna

Kul att du har hittat hit!

Lycka till själv så syns(hörs) vi som sagt när man minst anar det!

2010-04-16 @ 13:39:28
Postat av: Sonny

Citat "aerodynamics; varför flyger helikoptrar?" det kan väl inte ta många lektioner att förklara slutsatsen att de är så fula så att moder jord stöter dem ifrån sig?? Eller har dom en annan uppfattning i duskland?:) ha de gött gubbar

2010-04-16 @ 15:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0