Välkommen till vår verklighet!Samtidigt som Försvarsmakten drar igång sin nya reklamkampanj för rekryteringen av nya soldater och sjömän, så tycker vi i GHU101 att det vore lämpligt att slänga upp lite bilder från våra två veckor i Kaufbeuren och de tyska alperna!

Kaufbeuren är en by i södra Tyskland, där är en teknisk skola för Luftwaffe är belägen. Under två veckor i februari/mars befann vi oss på "FOB KAUFI" för att bedriva grundläggande utbildning avseende flygning i bergsterräng. 10 flygtimmar skulle betas av under 2 veckors tid. Tyvärr var vädret som vanligt emot oss, vilket innebar att vi i snitt fick ihop ungefär strax under 7 timmar per elev.

Mycket i vår utbildning så här långt är svårt, krävande och påfrestande. Vi har erfarit att det inte alltid är en dans på rosor att genomgå GHU i den tyska armén. Det kräver sin man/kvinna, helt enkelt.

Men ibland glimtar det till lite extra i vår tyska vardag, ibland får vi uppleva saker och ting som många bara kan drömma om. Våra veckor i Kaufbeuren innehöll några av dessa glimtar:

Första skymten av Alperna. Vi bryter upp genom dimmslöjarna vid marken och i fjärran tornar bergen upp sig.

På vägen in mellan bergen var landskapet snötäckt och sjöarna som skulle användas som riktmärken var frusna. Många bilder talar för sig själva, det här är en av dem.

Ett antal bergsryggar följer på varandra, Österrike är inte långt borta.

Allt eftersom vi tog oss högre och högre upp minskade trädbeståndet.

Vid bergsflygning är det av stor vikt att känna av vindförhållanden och luftmassornas rörelse. För att göra detta måste man gå nära bergssidorna.

Naturen bjöd ändå på en hel del variationer i sin enkelhet. Här en bergstopp som har ett lite annorlunda utseende.

Zugspitze, Tysklands högsta berg. Inga konstigheter.

Pistsystem i anslutning till Zugspitze. Vi passade på att gå ner på lägre höjd över nedfarterna och hälsa på skidåkarna som verkade trivas ypperligt i det fina vädret!

Här gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun. Man måste se till att man har snorkoll på vind och väder om man vill passera igenom här, eller för den delen landa. Annars kan det bli väldigt otrevligt, väldigt snabbt!

8262:an har landat på en liten platå. Rakt bakom fotografen stupar terrängen så gott som lodrätt ner till en liten alpby. Hur djupt? 3000+ fot.

En sån där bild som egentligen visar väldigt lite men som man inte kan låta bli att lägga upp. Lite romantik-myto-varning behövs alltid!

Onämnd Stockholmare behövde tydligen gå ut och sträcka lite på sina storstadsben...


Vi hoppas att bilderna har varit till belåtenhet! Eventuellt kanske vi kan ladda upp några filmer framöver, men just nu är det inte riktigt görligt på grund av begränsningar i det mobila internetuppkopplingens uppladdningskapacitet.

Nu har vi sedan en vecka tillbaka gått in i utbildningens slutliga fas. IFR-fasen, 4 månader lång, där vi ska lära oss att flyga vår helikopter med de särskilda navigations och flyginstrument vi har att tillgå, vilket möjliggör flygning i moln, i dåliga sikt- och väderförhållanden, osv.

Men mer om det i ett senare inlägg, för nu måste vi avsluta här. Imorgon börjar simulatorpasset 0610, vilket innebär uppstigning strax innan 0500...

Abend!

/GHU 101

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra inlägg och riktigt fina bilder dessutom.

Fortsätt skriv framöver, det här är en jävligt bra blogg!

2011-03-19 @ 11:00:20
Postat av: GHU101

Tack för dina fina ord!Det är alltid roligt när någon uttrycker sig positivt om vår blogg, det gör det värt att fortsätta skriva! =)/GHU101

2011-03-19 @ 17:04:32
Postat av: Den avensjuka

Hej!Jag har följt er blogg och läst allt ni skrivit och kollat på alla bilder ni lagt upp. Anledningen är att jag är så avensjuk. Det är nämligen så att jag själv vill bli helikopterpilot och ska söka till försvarsmakten nästa gång utbildningen öppnas.Men som ni säkert förstår innan ni började er utbildning så har även jag hundra frågor om utbildningen.Jag förstår också att ni har tusen grejer att göra på nästan ingen tid alls. Men skulle ni få tid över och besvara några av mina frågor så skulle det betyda världen för mig.De kanske till och med är så att de är skönt för er att skriva av er om vad ni fått gå igenom och upplevt, till någon som är lika intresserad och få lite konkreta svar. Jag förstår att denna blogg är till för att ni ska kunna skriva av er. Men vem vet de kanske är en skön omväxling, men som sagt det är upp till er.Så om ni har tid skriv gärna en rad till min mail: nilsson323@hotmail.comSå kan jag skriva frågor därifrån, så kanske ni hinner svara på någon trots ert fulla schema.Annars önskar jag er all lycka och fortsätt kämpa!Många vänliga hälsningar!Ett stort fan!

2011-03-31 @ 10:06:12
Postat av: GHU101

Hej!Kul att du gillar vår blogg och att du vill bli helikopterpilot i försvarsmakten!Det är en lång väg att gå, men verkligen inte omöjlig (fråga bara oss...) och det är bra att sätta upp ordentliga mål i livet! =)Vi ser gärna att du ställer dina frågor direkt här i kommentarerna. På så sätt kan alla ta del av de frågor du har kring utbildningen och yrket och vi kan vara mer flexibla i hur och när vi svarar!Tack så mycket för dina fina ord!/GHU101

2011-04-01 @ 13:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0