Examen - Skolstart


För en månad sedan tog vi så äntligen examen på tyska arméflygskolan i Bückeburg!

Sedan semestern inleddes efter examen har det inte blivit något inlägg. Semester är semester. Men nu är det snart dags för oss att köra igång igen på Flygskolan i Linköping, och för våra yngrekullare att fortsätta nere i Tyskland, så here goes:

Examensdagen, torsdagen den 7:e juli, inleddes på morgonen med öppet hus på basen där vi kunde visa runt våra nära och kära som hade rest ner för vår skull. Det bjöds på simulatorflygning, prov av flyghjälm med monterade NVG och även en static display på vår EC135-platta, där ett antal helikoptrar ur det tyska arméflyget kunde bevittnas på nära håll, både utifrån och innifrån. Möjligheterna att se helikoptrar på nära håll och provflyga simulatorn uppskattades av både anhöriga och elever!

Vid lunchtid bar det av till stadens helikoptermuseum, där ceremonin hölls i den nybyggda delen. En mycket bra inramning med en BO-105 hängandes upp och ned ovanför våra huvuden...!

Examensceremonin genomfördes som sig bör med nationalsånger, tal av chefer av olika dignitet och nationalitet och utdelande av vingar och tillhörande examensbevis. Dessutom visade det sig att en av oss svenskar hade utsetts till kursetta, vilket hela klassen var eniga om var välförtjänt. Han har verkligen förtjänat utmärkelsen och det är roligt att fortsätta leverera i den obrutna traditionen med svensk kursetta!

Mer finns att läsa och fler bilder finns på Flygvapenbloggen, i ett inlägg av vår svenska kontingentschef på plats!

Svensk elev visar den välbekannta EC-135-simulatorn för stolt mamma.

NH-90 var en av helikoptrarna som stod uppställd på "flight line".

Giganten CH-53 likaså.

Våra instruktörer gratulerar oss till våra nytilldelade vingar!

Under examensdagens kväll följde en mer informell grill-buffé med efterföljande fest. En mycket rolig och välförtjänt dag fick ett sent men oundvikligt slut och det var med en glad men lite märklig känsla vi begav oss iväg norrut längs autobahn dagen därpå.

Undrar när man besöker Bückeburg nästa gång?


-------------------------------------


Om mindre än en vecka fortsätter vår utbildning på Flygskolan belägen på Malmen utanför Linköping. Vi är riktigt taggade på att få fortsätta i svensk regi och vår ambition är att blogga även under vår fortsatta utbildning.

Tanken är även att våra yngrekullar ska bli en del av den här bloggen, vilket innebär att flera kullar kommer skriva inlägg parallellt med varandra på denna blogg. Det ska bli kul att vidga bloggens syfte från vår kull till samtlig GHU(och på sikt GTU)-verksamhet på våra skolor!

Välkommna GHU 111 och 112!

Bakom pennan

/GHU 101

Kommentarer
Postat av: JR

Bra gjort och lycka till i fortsättningen! Det vore tacknämligt om du/ni fortsatte att blogga om er vidare utbildning, inte minst i rekryteringssyfte.

2011-08-09 @ 22:43:48
Postat av: David

Hej!

Vill gratulera er samtliga för era framgångar och önskar er lycka till i framtiden!

En fråga har jag också; Jag har länge velat bli helikopterpilot(jobbar för närvarande inom armen), hur är testerna innan?

Jag fyller 25 nästa år, innebär det att jag inte får söka?

Vad kan jag göra för att öka mina chanser att komma in?Tack på förhand!

Mvh

David

2011-08-31 @ 12:33:10
Postat av: GHU101

Hej David!Tack för dina fina ord! :)Först och främst skall du läsa det här:http://www.forsvarsmakten.se/Jobba/Bli-officer/Pilotutbildning/Som du ser kan du absolut söka till helikopterpilot, trots att du fyller 25 nästa år! Vi vet även med oss att det finns de pilotaspiranter som fått dispans från ålderskravet. Behovet av nya helikopterpiloter är, just nu och på sikt, väldigt stort!För att öka sina chanser att komma in bör man hålla sig i så god fysisk trim att man klarar av de fysiska och medicinska krav som ställa vid antagningsprövningarna.Vidare skadar det inte att öva på sin simultankapacitet och stresstålighet för att kunna prestera bra på de mentala och psykologiska testdagarna! Vad man testar mer exakt finns att läsa på länken jag gav ovan och de underlänkar du finner på samma sida.Som du kanske också ser så kan man från och med i år även söka helikopterpilot som SOU-inriktning! Bra!Ha det fint!/GHU101

2011-08-31 @ 21:06:12
Postat av: AB

När kommer nästa inlägg? Jag har besökt denna sidan så gott som varje dag sen senaste inlägget med förhoppningar om att få läsa något nytt...

En lång rapport med bilder, gärna filmklipp, om vad som hänt den senaste tiden samt vad som kommer hända framöver skulle vara mer än uppskattat./AB

2011-09-08 @ 22:37:47
Postat av: GHU101

Hej AB!Kul att du är så intresserad av försvarets helikopterutbildning! =)Anledningen till att vi inte skrivit på ett tag är att vi har haft annat för oss, såsom semester och att flytta till en ny stad och börja på ett nytt jobb/skola med allt vad det innebär. Dessutom lanserar Försvarsmakten en ny bloggportal snart, vilket vi har involverats lite i. Du kommer snart se på vilket sätt!MVH

/GHU101

2011-09-10 @ 11:19:40
Postat av: AB

Vad kul! =)

2011-09-11 @ 09:28:54
Postat av: Mats

Vem bestämmer vilken helikopter ni ska flyga efter er utbildinng?

Finns det någon möjliighet att byta från en typ till en annan eller är det så att ni alltid kommer att flyga den helikopter ni flygs in på?

2011-09-12 @ 23:03:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0