GHU 111



De senaste veckorna har vi titt som tätt haft sällskap med fyra nya svenskar nere i Bückeburg. Det är vår yngrekull, GHU 111, som äntligen har kommit ner och slutit upp med oss på basen. Vi har tidigare träffats under Karlbergstiden, då de gick sin första termin samtidigt som vi gick vår tredje och sista.

Det är intressant och lite roligt att se hur de (precis som vi i början) försöker anpassa sig till livet på basen och utbildningen som sådan. Det är skönt med lite nytt sällskap och att inte längre vara de enda svenskarna. Dessutom är det verkligen roligt att få dela med sig av de erfarenheter, tips, knep och idéer som vi samlat på oss under vårat år i tyska armén!

Dessutom känns det lite som att cirkeln är på väg att slutas. Precis som vi tidgare hade sällskap av GHU 091, har nu vår yngrekull sällskap av oss och snart är den tyska delen av vår utbildning till ända. Det är skönt på något vis, att se progression, att se att man tar sig någonstans!

Redan senare i vår/tidig sommar kommer nästa kull att ansluta till oss, GHU 112. De kommer att bestå av fyra internrekryterade flygförare med bakgrund inom JAS 39 Gripen-systemet. Det kommer att bli lika roligt att få ner dem. Det ska också bli intressant att se hur övergången går mellan "fixed wing" och "rotary wing"!




Just nu njuter vi i GHU 101 i fulla drag av ett väl tilltaget påsklov. En arbetsvecka och två helger spenderar vi hemma i Sverige. Mycket välkommet! Tyvärr så gäller inte detta vår yngrekull som idag inleder en ny skolvecka, samtidigt som deras äldrekull är hemma.

...Precis som förra året! ;-)

Påsk-/Valborgshälsningar!

/GHU 101



Kommentarer
Postat av: Adam

En uppdatering i form av bild och text om vad som hänt den senaste månaden vore skoj!

2011-05-31 @ 15:26:04
Postat av: GHU

Hej Adam!



Kul att du uppskattar vår blogg!



Ett nytt inlägg ligger redan och väntar på tryckning, men vi inväntar lite bildmaterial först!



Den som väntar på något gott...! ;-)



/GHU101

2011-05-31 @ 19:17:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0