Innan GHU
Låt oss snabbt gå igenom vad vi har gjort hittills, innan vi påbörjar vår GHU (Grundläggande HelikopterUtbildning).

Som helikopterpilot i Försvarsmakten är du även officer och går därför på Officersprogrammet, i Försvarshögskolans regi, på Militärhögskolan Karlberg. Detta gör du tillsammans med alla andra kadetter som utbildar sig till Taktisk-/Operativ Officer inom alla delar av försvaret. Innan man börjar på Karlberg så måste man först söka till helikopterpilot och genomgå ett antal olika fysiska, mentala och medicinska tester, utvärderingar och intervjuer. Vad de innebär och hur det ser ut, kan ni läsa mer om här.

På Karlberg läser man tillsammans med kadetter ur alla andra vapengrenar och -slag. De ämnen som man studerar är Krigsvetenskap (Taktik, Strategi, Säkerhetspolitik, m.m.), Ledarskap (Gruppdynamik, Ledarstilar, Ledarskap i svåra situationer, m.m.), Fysiskt Stridsvärde (Kosthållning, Träningslära, Tillfälligt påverkande faktorer, m.m.) och Militärteknik (Sensorer, Ledningsteknik, Verkan och Skydd, m.m.). Utöver detta genomförs fysisk träning och engelskautbildning.

Efter tre terminer på Karlberg så beger sig alla kadetter ut på sina respektive funktionsskolor, så även vi, även om vår blir lite speciell då den ligger i ett annat land. I Tyskland och närmare bestämt på tyska arméns helikopterskola i Bückeburg. Innan vårt flyttlass går mot vårat södra grannland så har vi genomfört något som kallas GHU-0. Mer om det senare!


Ha det gött!
/Helikopterkadetterna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0