A day in the life of a BA-student

Efter mycket om och men slår GHU 101 äntligen slag i saken!

Här kommer till slut någon form av sammanfattning i text och bild av en helt vanlig dag, kanske en tisdag eller onsdag, under det inledande skedet som kallas Basic Academics. Vi har nu drygt två och en halv skolveckor kvar av "BA", innan vi går på sommarledighet för att sedan hoppa i våra flight suits och börja göra det som vi alla har väntat på så länge.

Mobilkameror har använts, så kvalitén blir därefter. Vi har varken tid eller ork att hålla på att fippla med systemkameror, upplägg och photoshopredigering, vi har annat för oss!

Luta er tillbaka och njut av vår vardag!

06.25
- Väckarklockan ringer. Man behöver nog inte säga så mycket mer om den saken. Hade man tur gick man och la sig i vettig tid kvällen innan. Oavsett vilket så skall morgonbestyr lösas och uniform tas på innan man kan lämna sitt rum för att inleda en ny dag på Heeresfliegerwaffenschule.

06.40
- Sömndruckna möts vi alla i korridoren. Inte mycket sägs. Någon är alltid sen. Därefter bär det av till frukosten som är något av en kulinarisk höjdpunkt och vi har för vana att äta i ungefär en halvtimme.

07.20
- Tandborstning. Det började som ett enmansprojekt men snart förstod resten av kontingenten vinsten med att borsta tänderna varje morgon. Det är sådant här som bygger god gruppgemenskap! ;-)

07.30
- Första lektionen inleds. Lektionerna är antingen i hederlig klassrumsvariant, i föreläsningsform eller framför datorerna under den datorstödda undervisningen, ILT (Integrated Learning and Training). I vårat värdland och dess Försvarsmakt är det av yttersta vikt att ordning råder. Detta måste veckans dagelev hantera. Bland annat skall han/hon två gånger varje dag(morgon innan lektionsstart och lunch) lämna in skriftligt styrkebesked gällande klassen till kompaniexpeditionen. I början av varje lektion skall dageleven skriva upp vilken lektion det är som skall genomföras, vilken klass vi är, hur många vi är och framförallt vilken lärare vi har. På whiteboarden i klassrummet där lektionen skall genomföras. Allt för att undvika missförstånd och för att... Ja, ordning skall råda. Und so weider.

09.00
- Morgonfika skall genomföras. Detta görs med fördel antingen i underofficersmässen nära lektionssalarna, eller i ett svenskt elevrum. Till elevrummet får man gå lite längre(vilket innebär kortare effektiv rasttid), men det har den fördelen att man serveras svenskt bryggkaffe och kan kolla på hjärndöda Youtube-klipp under tiden. Stort Maslow-värde, alltså.

09.45-16.30
- Dagen fortsätter med ytterliggare lektioner, lunchätande och en eftermiddag med samma upplägg. Kanske har man självstudier eller avdelad tid för fys. Under lektionstid avdelas en lång rast på förmiddagen, annars är det mest 5-10 minuters bensträckare mellan flödet av kunskap som skall uppslukas och tas till vara. Det kan bli rätt långa dagar emellanåt. Ibland kan det därför vara skönt att få vara för sig själv en stund och känna lugnet.

17.55
- Efter middag och en kaffe i matsalen anländer man åter till elevboendet för att fortsätta kvällen. Kanske med kvällsstudier, kanske med fys. Oftast en kombination av de båda. När man har fritid blir det mycket filmtittande, Sverige-kontaktande på MSN och Facebook, och vila. Då och då anordnas det grillkvällar, pubbesök och andra aktiviteter tillsammans med de andra eleverna på skolan. Det är alltid väldigt trevligt och mycket uppskattat att få lämna sin lilla bubbla och hitta på något annat!Så ser det alltså ut!

Hoppas att ni uppskattade denna inblick i våran vardag här nere på den tyska arméflygskolan. I sinom tid kan ni vänta er ett inlägg som berättar om våran resa till Berlin och Dresden, innehållandes besök i de båda städerna, en dag på den stora tyska flygutställningen "ILA2010" och framförallt; 3 dagar på den tyska flygvapnets flygmedicinska centrum för teoretisk och praktisk utbildning i effekter på kroppen vid syrebrist, spatial desorientering och annat mysigt!

Stay tuned!


/GHU 101


Kommentarer
Postat av: Jack1

Sehr gut Eckan!Bara att fortsätta skriva. Riktigt nice med bildlänkarna i texten.2010-06-16 @ 18:57:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0